Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och blåbärskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

En kaka som innehåller både blåbär och choklad kan inte bli annat än god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla olja på en plåt med höga kanter, ca 35x40 cm. Strö över ströbröd. Eller lägg i bakplåtspapper. Blanda socker, mjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao. Smält smöret. Rör ner hett vatten och smält smör i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen. Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda 30-35 min eller tills kakan är torr. (det behövdes 45 min i min ugn) Låt kakan svalna. Bred sedan ett tunt lager blåbärssylt på kakan. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär i bitar.
  2. Ev dekoration: Spritsa vispgrädde på varje bit och stick i lite choklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • robin85 26 januari 2009

    hej:) undrar bara om du menar en plåt med 35-40mm höga kanter eller om det ska vara 35-40cm? Mvh robin Ps. låter så gott att man bara måste testa;)

  • Gnagett 26 januari 2009

    En vanlig långpanna som hör till ugnen blir bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.