En kaka som innehåller både blåbär och choklad kan inte bli annat än god.
Instruktioner
- Pensla olja på en plåt med höga kanter, ca 35x40 cm. Strö över ströbröd. Eller lägg i bakplåtspapper.
Blanda socker, mjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao.
Smält smöret. Rör ner hett vatten och smält smör i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen.
Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda 30-35 min eller tills kakan är torr. (det behövdes 45 min i min ugn)
Låt kakan svalna. Bred sedan ett tunt lager blåbärssylt på kakan.
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär i bitar.
- Ev dekoration:
Spritsa vispgrädde på varje bit och stick i lite choklad.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej:) undrar bara om du menar en plåt med 35-40mm höga kanter eller om det ska vara 35-40cm? Mvh robin Ps. låter så gott att man bara måste testa;)
En vanlig långpanna som hör till ugnen blir bra.