Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och cheescaketårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mäktig och mättande dessert eller tårta till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkaka: Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakaopulver och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten. Häll i chokladsmeten. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Vispa ihop ägg, citron, vaniljsocker och socker samt eventuell färg med cream cheese. Rör tills smeten är jämn.
  3. Ta ut formen och häll i cheesecakesmeten, grädda i ca 20 minuter i 200°, tiden är lite beroende på hur stor formen är. Allt ska ha stelnat. Smeten ska fortfarande vara lite lös, lite åt kladdkakshållet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.