Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och citronkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är en mycket god och smakrik sockerkaka som kanske blir din nya favorit. Frisk och syrlig citron tillsammans med mörk choklad kan ju bara li bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  2. Vispa socker och det smälta smöret till en ljus smet. Tillsätt äggen under vispning. Häll ner mjölblandningen och rör ihop till en smet.
  3. Häll över hälften av smeten i en ny bunke. Rör ner 1 tsk vaniljsocker, 3/4 dl mjölk, citronskal och lemoncurd i den ena bunken med smet. Rör inte för länge i smeten.
  4. Blanda ner kakao, finhackad choklad, 1 tsk vaniljsocker, 3/4 dl mjölk och gräddfil i den andra bunken med smet.
  5. Smöra och mjöla en form, cirka 1½ liter. Varva choklad- och citronsmet i formen. Dra försiktigt en gaffel i smeten för att skapa ett mönster.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen 30-40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du skär den i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kafferasten 20 augusti 2008

    Nu så står den i ugnen, men jag glömde vaniljsockret:-( Får se hur den blir;-) /Pialotta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.