Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och citrontårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Om du verkligen vill imponera på dina gäster så är den här tårtan perfekt. Den är både vacker och oslagbart god med en syrlig citronkräm och fyllig chokladbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 22 cm i diameter. Blanda samman ingredienserna till bottnen, utom aprikoser, nötter och mandel.
  2. Hacka aprikoserna. Rosta hasselnötterna i en panna, häll över dem i en handduk och gnugga bort skalet. Skålla och skala mandeln. Hacka nötterna och mandeln grovt och blanda ner dem med aprikoserna i smeten. Häll smeten i formen. Grädda ca 15 minuter, bottnen ska vara kladdig. Låt svalna.
  3. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner rice krispies, hasselnötskräm och lite salt. Skeda ner chokladkrämen i formen ovanpå bottnen. Ställ formen i frysen ca 15 minuter.
  4. Lägg gelatinbladen i vatten. Tvätta limefrukt och citron. Riv skalet och pressa ur saften, ca ½ dl av var. Vispa äggen och hälften av sockret pösigt.
  5. Koka upp skal och saft från citrusfrukterna med smör och resterande socker. Rör i kastrullen samtidigt som du blandar ner äggröran i citrusblandningen.
  6. Koka upp medan du vispar. Akta så att smeten inte bränns vid i bottnen. När den första bubblan syns drar du kastrullen från plattan. Häll citronkrämen i en skål.
  7. Krama ur gelatinet och smält det i 2 msk vatten i en kastrull på svag värme. Blanda ner citronkrämen när den svalnat något. Häll sedan citronkrämen i formen ovanpå chokladlagret. Ställ tårtan i frysen ca 30 minuter. Ställ sedan den i kylen ca 1 timma, tills översta lagret stelnat. Ta ut och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.