Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och fikon med marängtopp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel och festlig dessert som är lätt att variera med andra frukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill. Blanda Kesella, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex.
  2. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg.
  3. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.