Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och hallonfyllda smördegsrullar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frasiga smördegsrullar med läcker choklad- och hallonfyllning är en lyckad kombination. Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna.
  2. Bryt chokladen till fyllningen i bitar. Koka upp grädden och tillsätt chokladbitarna under omrörning. När chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
  3. Kavla varje smördegsplatta till 10x20 cm. Lägg en sträng chokladfyllning i långsidans ovankant på varje platta, 1 cm innanför kortändarna. Lämna 1 cm i mitten utan fyllning. Riv mandelmassan över chokladfyllningen och toppa med hallon.
  4. Rulla ihop varje platta. Tryck till med ett knivskaft i ändarna så att inte fyllningen rinner ut under gräddning. Tryck till ordentligt på mitten där det saknas fyllning, så att degen trycks samman och delar varje rulle i två.
  5. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt med skarven i botten. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.