Frasiga smördegsrullar med läcker choklad- och hallonfyllning är en lyckad kombination. Från Allers nr 29/09.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna.
- Bryt chokladen till fyllningen i bitar. Koka upp grädden och tillsätt chokladbitarna under omrörning. När chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
- Kavla varje smördegsplatta till 10x20 cm. Lägg en sträng chokladfyllning i långsidans ovankant på varje platta, 1 cm innanför kortändarna. Lämna 1 cm i mitten utan fyllning. Riv mandelmassan över chokladfyllningen och toppa med hallon.
- Rulla ihop varje platta. Tryck till med ett knivskaft i ändarna så att inte fyllningen rinner ut under gräddning. Tryck till ordentligt på mitten där det saknas fyllning, så att degen trycks samman och delar varje rulle i två.
- Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt med skarven i botten. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Sikta över florsocker vid servering.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar