Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och hallonmoussetårta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Härligt seg/kladdig chokladbrowniekaka med len hallon mousse och bär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakpapper i botten på en form med avtagbara kanter och kläm ihop. Smöra och bröa formen. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och vispa ihop kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter, den ska vara aningen kladdig. Ta bort kanten och diska den. Sätt tillbaka kakan och ställ svalt.
  2. Hallonmousse: klyv vaniljstång på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i själva stången, vatten och socker. Koka tills sockret löst upp sig och låt svalna. mixa bären och rör ihop med den svala sockerkrämen. Låt gelatinbladen ligga blöt i vatten 5 minuter. Lyft upp och smält i en kastrull på mycket svag värme. Tillsätt gelatinet under omrörning i hallonsåsen. Vänd ner vispad grädde. Bred hallonmoussen över chokladkakan och ställ i frys i minst 4 timmar. Garnera med bären och hackad daim.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mmarabou 1 juli 2010

    Hur många gelatinblad ska det vara i? Står inget om gelatin bland ingredienserna.

  • wallst 1 juli 2010

    Hur många gelatinblad?

  • Sajsa 1 juli 2010

    Oj ska genast rätta till det :) 4 gelatinblad ska det vara i den :)

  • lollilotta 2 augusti 2011

    Såg jättegod ut. Men jag är nog lite segtänkt, men "Låt gelatinbladen ligga blöt i vatten 5 minuter. Lyft upp och smält i en kastrull på mycket svag värme. Tillsätt gelatinet under omrörning i hallonsåsen." Så har du skrivit, men jag förstår nog inte riktigt. Ska jag lägga ner gelatinbladen i en egen kastrull och låta dom smälta, eller ska jag lägga ner dom i hallonsåsen och låta dom smälta i hallonsåsen?

  • a4an 13 november 2011

    Svarar på nedanstående kommentar: Såg att du inte fått något svar men jag skulle tro att du har hallonsåsen i kastrullen först, sen när gelatinbladen är mjuka av vattnet, kramar du ur dem och lägger dem i den varma hallonsåsen så att de smälter. När man sedan ska vända ner grädden måste måste man vänta tills att det har kallnat, för om man blandar med den vispade grädden på en gång så faller grädden ihop på grund av värmen. Kan vara bra att veta (:

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.