Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och hallontårta med lakritsfyllning

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Kombinationen av choklad, hallon, lakrits och grädde är fantastiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen och hallonen i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den kallna i formen. Dela kakan på mitten så att du får två bottnar.
  3. Fyllning: Smält smör och salmiakkichoklad över vattenbad. Blanda ner färskosten och florsocker så att det blir en slät smet. Kyl ner fyllningen i kylskåpet. Bred ut den på den ena bottnen och lägg på den andra.
  4. Garnering: Bred ut hälften av grädden på kakan och spritsa andra hälften som en kant runt kakan. Fyll mitten av kakan med färska hallon och riv över lite choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.