Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och havrekakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jättegoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn, vaniljsocker och salt så att degen blir smulig.
  2. Tillsätt sirap, alla chokladsorter (knapparna och den hackade chokladen), apelsinskal och vatten.
  3. Blanda till en deg. Rulla degen så att den blir ca 7 cm bred. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Skär sedan i 1 cm stora skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Ställ in dem i ugnen och sänk värmen till 175 grader och grädda dem i 10-15 min.
  4. Låt kakorna svalna. Smällt chokladen till garneringen i vattenbad och doppa kakans botten i chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.