Chokladens och ingefärans smak smälter samman med den mörka och ljusa sirapens i denna kaka, som är perfekt som uppiggande medel en kall vinterdag.
Instruktioner
- Smörj en kakform, 20 x 20 cm, och klä formens botten och sidor med smörpapper. Häll sirapen och smöret eller margarinet i en kastrull och värm försiktigt tills matfettet har smält. Ta av från värmen och låt svalna.
- Sikta ner mjölet, kakaopulvret och kryddorna i en stor skål. Rör ner sockret och havremjölet.
- Blanda samman mjölken, ägget och bikarbonaten och häll ner detta i skålen med den smälta blandningen tillsammans med den hackade chokladen. Rör ner mjölblandningen. Rör om försiktigt tills ingredienserna hänger ihop.
- Häll smeten i den smorda och klädda formen och strö havregrynen över. Grädda i 175°C i ca 1 ¼ timme tills skorpan har spruckit upp och en steknål som sticks ner i mitten känns torr när den tas upp.
- Låt svalna i formen. Skär fyrkanter före serveringen. Förvara i lufttät burk 1-2 veckor.
Publicerat den
28 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar