Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och ingefärskaka

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Chokladens och ingefärans smak smälter samman med den mörka och ljusa sirapens i denna kaka, som är perfekt som uppiggande medel en kall vinterdag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en kakform, 20 x 20 cm, och klä formens botten och sidor med smörpapper. Häll sirapen och smöret eller margarinet i en kastrull och värm försiktigt tills matfettet har smält. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Sikta ner mjölet, kakaopulvret och kryddorna i en stor skål. Rör ner sockret och havremjölet.
  3. Blanda samman mjölken, ägget och bikarbonaten och häll ner detta i skålen med den smälta blandningen tillsammans med den hackade chokladen. Rör ner mjölblandningen. Rör om försiktigt tills ingredienserna hänger ihop.
  4. Häll smeten i den smorda och klädda formen och strö havregrynen över. Grädda i 175°C i ca 1 ¼ timme tills skorpan har spruckit upp och en steknål som sticks ner i mitten känns torr när den tas upp.
  5. Låt svalna i formen. Skär fyrkanter före serveringen. Förvara i lufttät burk 1-2 veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.