Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och jordnötsbrownies

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

De salta jordnötterna och den lätt kladdiga browniebottnen är en ljuvlig kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en medelstor kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Blanda i socker och farinsocker i smörblandningen.
  3. Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och salt och rör ner det ihop med äggen i kastrullen. Rör ihop allt till en slät smet.
  4. Häll smeten i en form, ca 20x27 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över jordnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Strö den grovhackade chokladen över kakan när den fortfarande är ljummen. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.