Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och kaffepannacotta med geléhallontopp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag gör gärna pannacotta när jag ska ha många gäster. Göres med fördel dagen innan så allt hinner stelna ordentligt. Föredrar man den mindre söt så hoppar man över geléhallontoppen och serverar med hallongrädde i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter.
  2. Blanda grädde, vaniljsocker, strösocker, kaffepulver, mörk choklad och ge ett snabbt uppkok. Vispa under tiden som chokladen smälter. Ta av från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen, tillsätt dem till chokladblandningen och vispa tills de smält.
  4. Häll upp i fina glas och ställ kallt att stelna.
  5. Smält geléhallonen i grädden på svag värme, vispa under tiden. Sjud tills blandningen tjocknar. Låt svalna, men inte stelna, innan det skedas över den kalla pannacottan. Ställ kallt tills de ska serveras.
  6. Dekorera med en klick vispad grädde och ett geléhallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.