Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kardemummakaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Choklad- och kardemummakaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
  2. Smält smöret, låt svalna.
  3. Blanda samman vetemjölet, sockret, bakpulvret och kardemumman i en bunke. Tillsätt äggen, gräddfilen och det smälta smöret. Rör smeten slät.
  4. Strö minutblocken i botten och bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.
  5. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp. Sikta florsocker över kakan när den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.