Instruktioner
Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i botten på en smord eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Ta fram den kalla mördegsbottnen och förgrädda den i nedre delen av ugnen i ca 7 minuter.
Gör choklad- och kokossmeten medan bottnen gräddas. Mal mandeln och blanda därefter samman samtliga ingredienser till en slät massa.
Klicka smeten ovanpå den halvgräddade mördegsbottnen och bre ut den jämnt.
Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda i ytterligare 10-12 minuter.
Skär upp den nygräddade kakan i avlånga bitar med en vass kniv.
Goda kakor. Jag försökte mig på att göra en 1½ sats så att det bättre skulle passa en vanlig långpanna. Fungerde jätte bra förutom att jag glömnde bort att ta 1½ sats ägg, så mandelkokos smeten blev lite väl fast.
Det här var mycket enkla och goda kakor, en ny favorit till fikat och det behövs! :)