Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kokosruta med apelsin

(1 kommentar)  
Skriv ut

Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 30 bitar). Kaka: Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vänd ner apelsinskalet. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Kokostopping: Smält smöret i en vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt koka ca 5 minuter. Bred ut blandningen jämnt över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan svalna lite och skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annakristinab 30 maj 2017

    gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.