Recept till alla choklad och kola tokiga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30–40 minuter.
Rör ner matfettet och låt svalna.
- Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
- Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken underbar kaka! Hackade i en hel del dajm i kolasmeten och la även dajm ovanpå som dekoration. Jätte gott! Tack för ett mycket mumsigt recept!!!
det blev gott. Det blev väldigt mycket kolakräm, så nästa gång får det bli halv sats.
Wow vilken god kaka! Den här kommer jag baka om, och om, och om igen..... Full pott!