Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kolatårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Recept till alla choklad och kola tokiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30–40 minuter. Rör ner matfettet och låt svalna.
  3. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
  4. Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • hansdotter 28 september 2008

    Vilken underbar kaka! Hackade i en hel del dajm i kolasmeten och la även dajm ovanpå som dekoration. Jätte gott! Tack för ett mycket mumsigt recept!!!

  • gottgris 8 oktober 2008

    det blev gott. Det blev väldigt mycket kolakräm, så nästa gång får det bli halv sats.

  • gruffsan 21 september 2010

    Wow vilken god kaka! Den här kommer jag baka om, och om, och om igen..... Full pott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.