Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och mandelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Jag gjorde denna som stora muffins och det blev klockrent!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med löstagbar kant med 1-2 msk margarin och 1-2 msk Pofiber eller kokosflingor.
  2. Smält blockchoklad och margarin i ett vattenbad. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker till en pösig massa. Finhacka mandel i mixer. Blanda äggulesmeten med mandel och smält blockchoklad. vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna. Häll smeten i bakformen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (45 om man gör stora muffins). Tårtan ska vara lite kladdig inuti. Låt tårtan svalna i formen.
  4. Ta av den löstagbara kanten och låt tårtan stå kvar på botten. Serveras naturell eller med vispgrädde och sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.