Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och myntakaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

mmhh...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning: -Deg: Vispa ihop ägg och socker i ett vattenbad till en lätt smet. Vänd ner mjöl och kakao i äggsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter och baka kakan i ugn i 20 min. på 180°C.
  2. -Kräm: Vispa äggulorna med socker. Värm upp hälften av grädden och hackad mynta till 50°C i en gryta. Blanda ihop äggsmeten med grädden och värm upp till 80°C i 4 min. (det ska inte koka). Kyl av och lägg i gelatinblad när krämen är 50°C varm. Kyl av ytterligare till rumstemperatur.
  3. -Vispa resten av grädden. Blanda ner grädden i myntakrämen och ställ det åt sidan.
  4. -Dela kakbottnen i två på längden. Lägg den första halvan i en större form med löstagbara kanter, lägg sedan på kräm, botten och kräm igen. Gör en slät yta.
  5. -Ställ kakan i kylskåp i 2 timmar. Dekorera med mynta och chokladspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.