Tillagning:
-Deg: Vispa ihop ägg och socker i ett vattenbad till en lätt smet. Vänd ner mjöl och kakao i äggsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter och baka kakan i ugn i 20 min. på 180°C.
-Kräm: Vispa äggulorna med socker. Värm upp hälften av grädden och hackad mynta till 50°C i en gryta. Blanda ihop äggsmeten med grädden och värm upp till 80°C i 4 min. (det ska inte koka). Kyl av och lägg i gelatinblad när krämen är 50°C varm. Kyl av ytterligare till rumstemperatur.
-Vispa resten av grädden. Blanda ner grädden i myntakrämen och ställ det åt sidan.
-Dela kakbottnen i två på längden. Lägg den första halvan i en större form med löstagbara kanter, lägg sedan på kräm, botten och kräm igen. Gör en slät yta.
-Ställ kakan i kylskåp i 2 timmar. Dekorera med mynta och chokladspån.