God efterätt som inte är så mastig
Instruktioner
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 200 grader.
- Smält chokladen.
- Halvera och kärna ur frukten och skiva mycket tunnt.
- Kavla ut smördegen tunnt på mjölat bakbord och skär ut 4 rundlar, ca 12 cm i diameter.
Lägg degrundlarna på bakplåten.
- Skeda ut den smälta chokladen över degen och bred ut den men lämna en kant på 2 cm fri.
- Lägg nektarinerna ovanpå chokladen så att de överlappar varandra.
Gör fördjupningar runt degens kant med baksidan av en kniv.
- Pensla smördegsrundlarna med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 15 min tills den är gyllenbrun.
Sikta florsockret över smördegen och frukten och ställ den i förvärmd grill 1-2 min.
Låt svalna en aning och servera med vaniljvisp.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar