Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och nektarin puffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God efterätt som inte är så mastig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen.
  3. Halvera och kärna ur frukten och skiva mycket tunnt.
  4. Kavla ut smördegen tunnt på mjölat bakbord och skär ut 4 rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg degrundlarna på bakplåten.
  5. Skeda ut den smälta chokladen över degen och bred ut den men lämna en kant på 2 cm fri.
  6. Lägg nektarinerna ovanpå chokladen så att de överlappar varandra. Gör fördjupningar runt degens kant med baksidan av en kniv.
  7. Pensla smördegsrundlarna med uppvispat ägg.
  8. Grädda mitt i ugnen i 15 min tills den är gyllenbrun. Sikta florsockret över smördegen och frukten och ställ den i förvärmd grill 1-2 min. Låt svalna en aning och servera med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.