Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och pärontårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

När Philadelphia med choklad kom så tyckte jag att det verkade vara en konstig och onödig produkt, men ack vad fel jag hade, helt underbart god i den här lättlagade tårtan. Receptet är hittat i hemmets journal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 1 ½ dl av lagen från de konserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt eller crème fraiche och chokladosten och blanda till en jämn smet.
  3. Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ner i grädden. Rör ner i grädden och häll ner i formen med kexsmulor. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.