När Philadelphia med choklad kom så tyckte jag att det verkade vara en konstig och onödig produkt, men ack vad fel jag hade, helt underbart god i den här lättlagade tårtan. Receptet är hittat i hemmets journal.
Instruktioner
- Krossa kexen, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Blötlägg gelatinbladen i 1 ½ dl av lagen från de konserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt eller crème fraiche och chokladosten och blanda till en jämn smet.
- Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ner i grädden. Rör ner i grädden och häll ner i formen med kexsmulor. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med riven choklad.
Publicerat den
5 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar