Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och pecannötskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kalas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg bakform, 23 x 23 cm, och klä botten med smörpapper. Lägg smöret eller margarinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen.
  2. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken och den hackade chokladen och häll smeten i den smorda och klädda formen. Jämna till ytan.
  3. Strö pekannötshalvorna över och grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten. Gör glasyren. Ringla 3 msk av lönnsirapen över kakan. Blanda majsenamjölet i en liten kastrull med vattnet. Rör ner citronsaften och resten av lönnsirapen. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan. Servera skuren i rektanglar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.