Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg bakform, 23 x 23 cm, och klä botten med smörpapper.
Lägg smöret eller margarinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen.
Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken och den hackade chokladen och häll smeten i den smorda och klädda formen. Jämna till ytan.
Strö pekannötshalvorna över och grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten.
Gör glasyren. Ringla 3 msk av lönnsirapen över kakan. Blanda majsenamjölet i en liten kastrull med vattnet. Rör ner citronsaften och resten av lönnsirapen. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan. Servera skuren i rektanglar.