Ett måste för alla chokladälskare!
Instruktioner
- Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. (Jag hade ingen bakplåtspapper så jag använde foliépapper istället.)
- Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop. Får ej koka! Dra kastrullen åt sidan, krossa flingorna lite lätt med handen och rör ner. Tryck ut massan i formen.
- Tryffel:
Smält chokladen i en bunke i mikron eller över ett vattenbad på spisen. Koka upp grädde och mjölk. Häll sedan grädd/mjölken i chokladbunken och vispa, helst med en elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna. Häll krämen över botten och ställ kylen, minst 5 timmar men helst över natten.
- Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad grädde. MUMS!!
- Tips! Jag gjorde tårtan på natten dagen innan jag skulle få gäster vilket underlättade otroligt mycket. Man skulle t.o.m kunna göra den 2-3 dagar innan. Man kan även byta ut pistachnötterna mot jordnötter.
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar