Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och pistachtårta med krispig jordnötsbotten

 
Skriv ut

Ett måste för alla chokladälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. (Jag hade ingen bakplåtspapper så jag använde foliépapper istället.)
  2. Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop. Får ej koka! Dra kastrullen åt sidan, krossa flingorna lite lätt med handen och rör ner. Tryck ut massan i formen.
  3. Tryffel: Smält chokladen i en bunke i mikron eller över ett vattenbad på spisen. Koka upp grädde och mjölk. Häll sedan grädd/mjölken i chokladbunken och vispa, helst med en elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna. Häll krämen över botten och ställ kylen, minst 5 timmar men helst över natten.
  4. Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad grädde. MUMS!!
  5. Tips! Jag gjorde tårtan på natten dagen innan jag skulle få gäster vilket underlättade otroligt mycket. Man skulle t.o.m kunna göra den 2-3 dagar innan. Man kan även byta ut pistachnötterna mot jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.