Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och pistagetårta med krispig jordnötsbotten

(1 kommentar)  
Skriv ut

Allt gott i en och samma tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
  2. Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop. Obs! Får ej koka.
  3. Dra kastrullen åt sidan, rör ner flingorna. Krossa flingorna lite. Tryck ut massan i formen.
  4. Smält chokladen i en djup tallrik i mikron eller över ett vattenbad på spisen. Koka upp grädde och mjölk.
  5. Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädden. Vispa med elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna. Häll chokladkrämen över botten och ställ i kyl.
  6. Låt den gärna stå i kyl över natten, allra minst 5 timmar.
  7. Lossa tårtan från kanten med en vass kniv.
  8. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • clonesse 10 mars 2009

    Otroligt god tårta som vart lika god dagen efter. Alla gillade den, stora som små. Den kommer vi göra om fler gånger. Ett plus var att den var så lätt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.