Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och polkamuffins med dumleduff

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smaskiga muffins med mycket chokladsmak och söt dumle på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Obs! Dumleduffen bör göras minst 5 timmar innan muffinsen skall ätas, gärna dagen innan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret och vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil, rör inte för mycket. Bkanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smeten skall bara vändas ihop eftersom det finns risk att muffinsen blir sega om man rör för mycket.
  4. Placera ut pappersformar, gärna i en muffinsplåt. Klicka i smeten tills ca 2/3 av formarna är fyllda. Tryck ner några bitar polkachoklad. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka.
  5. Dumleduff: Värm grädden på spisen, obs grädden får inte koka, lägg i dumle och rör om tills de smält. Tag av från spisen och sätt kallt minst 5 timmar men gärna över natten. När grädden är riktigt kall vispar du upp den med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjock och fluffigt. Lägg en klick grädde på muffinsen innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.