Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och saffranstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett vackert och läcker tårta med ett täcke av saffranskräm. Garnera med exotiska frukter efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smeten: Smält chokladen över vattenbad. Blanda choklad, kesella, socker, ägg och kaffe. Häll smeten i smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt stå till nästa dag.
  2. Saffranskrämen: Blanda kesella,crème fraiche och saffran. Bred krämen på tårtan. Dekorera med frukt i tunna skivor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.