Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och toscakaka

 
Skriv ut

Ej hunnit provbaka ännu men verkar jättesmarrig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca 24 cm i diameter. Vispa smör och socker riktigt pösigt. Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att hälla i sirapen. Blanda ihop kakao, salt och vetemjöl och häll sedan ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tosca: Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter, tills du ser att skalet börjar spricka. Ta ut dem och gnugga i en handduk för att lossa skalet, låt svalna och grovhacka sedan nötterna. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner socker, mjöl och mjölk. Låt sjuda i ett par minuter tills det börjat tjockna. Rör ner de rostade nötterna.
  3. Ta ut kakan från ugnen. Fördela toscan över kakan. Grädda sedan i ytterligare ca 15 minuter tills toscan fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.