Ej hunnit provbaka ännu men verkar jättesmarrig!
Instruktioner
- Kaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form på ca 24 cm i diameter.
Vispa smör och socker riktigt pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att hälla i sirapen.
Blanda ihop kakao, salt och vetemjöl och häll sedan ner i smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Tosca:
Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter, tills du ser att skalet börjar spricka.
Ta ut dem och gnugga i en handduk för att lossa skalet, låt svalna och grovhacka sedan nötterna.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner socker, mjöl och mjölk.
Låt sjuda i ett par minuter tills det börjat tjockna.
Rör ner de rostade nötterna.
- Ta ut kakan från ugnen.
Fördela toscan över kakan.
Grädda sedan i ytterligare ca 15 minuter tills toscan fått färg.
Publicerat den
12 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar