Det här är en kaka som ofta upprepas här hemma. En otroligt god och saftig, men framför allt en lätt kaka att baka. .
Hoppas du gillar den!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, 2-2½ liter.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken och rör ner det i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dom i smeten och rör smeten jämn. Häll i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 minuter. Låt den stå kvar i formen några minuter, stjälp sedan upp den på ett fat och låt den svalna helt med formen över sig.
- Glasyr: Koka upp grädden och ta av den från plattan. Rör ner den hackade chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något. Häll sedan glasyren över kakan.
- Låt kakan stå kallt i minst 1 timme innan den skärs i bitar.
Publicerat den
6 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den lät god, den ska prov bakas idag M.V.H. Zenitha