Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och valnötskaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det här är en kaka som ofta upprepas här hemma. En otroligt god och saftig, men framför allt en lätt kaka att baka. . Hoppas du gillar den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, 2-2½ liter. Vispa ägg, strösocker och farinsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken och rör ner det i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dom i smeten och rör smeten jämn. Häll i formen.
  2. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 minuter. Låt den stå kvar i formen några minuter, stjälp sedan upp den på ett fat och låt den svalna helt med formen över sig.
  3. Glasyr: Koka upp grädden och ta av den från plattan. Rör ner den hackade chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något. Häll sedan glasyren över kakan.
  4. Låt kakan stå kallt i minst 1 timme innan den skärs i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Zenitha 7 augusti 2010

    Den lät god, den ska prov bakas idag M.V.H. Zenitha

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.