Instruktioner
Ta fram en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper underst om ni är osäkra på om det fastnar.
Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli för finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa någon minut.
Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner gulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 50–55 min tills kakan börjar släppa kanten.
Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med fileade apelsinklyftor.
Apelsingrädde:
Vispa grädden under tiden. Tillsätt florsockret och cesten. Låt stå i kyl tills kakan är klar.
Karamelliserade valnötter:
Värm en stekpanna, häll i sockret och låt det smälta tills det fått en fin brun färg. Häll i nötterna. Rör runt. Avsluta med att hälla i vattnet och rör runt. Häll av på skärbrädda eller dylikt. Låt svalna