Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och vaniljrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Gott i kvadrat! Det är praktiskt och lätt att baka i långpanna. Dessa saftiga chokladrutor får ett extra lyft av vaniljglasyr och chokladströssel. Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda smält smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten. Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix. Blanda ner det i smeten och rör om till en slät smet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 27x32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-23 minuter.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir bredbar. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.