Choklad Pavlova är en galet god och fräsch bakelse eller tårta och känns speciellt härlig med massa bär på sommaren. Den är döpt efter prima ballerinan Anna Pavlova, som föddes i Ryssland i slutet på 1800-talet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
- Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
- Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
- Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
- Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
- Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
- Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
- Strö över bären.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar