En alldeles bedårande dessert med choklad gjuten i äggskal.
286 kalorier per ägg
21 g fett
8 g protein
17 g kolhydrater
Instruktioner
- Knacka försiktigt runt toppen på äggen med en liten kniv så att skalet lossnar. Häll ut det råa äggen i en burk och spara till annan bakning eller till en omelett. Skölj noga ur äggskalen med hett vatten, låt dem torka.
Pensla insidan av äggskalen med en tunn målarpensel eller väldigt försiktigt med fingrarna, med ett tunt lager olja.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla insidan av varje ägg med ett ganska tjockt lager choklad. Ställ in i frysen och låt stelna, ca 3 minuter. Pensla på ytterligare två lager och låt stå i frysen mellan penslingarna. Ställ i kylskåp 30 minuter.
- Ta ut äggen ur kylen och slå försiktigt loss äggskalet med en tesked. Detta ska göras snabbt så att inte chokladen smälter av värmen från dina händer. Förvara chokladägget i kylen till servering. Chokladens yta kan bli lite flammig, men det är en del av charmen.
- Tina lingonen, rör ihop dem med sockret tills sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig. Vänd försiktigt ned de rårörda lingonen med en slickepott.
Fyll äggskalen med lingongrädden och servera.
Publicerat den
8 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar