Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladägg med lingongrädde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En alldeles bedårande dessert med choklad gjuten i äggskal. 286 kalorier per ägg 21 g fett 8 g protein 17 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knacka försiktigt runt toppen på äggen med en liten kniv så att skalet lossnar. Häll ut det råa äggen i en burk och spara till annan bakning eller till en omelett. Skölj noga ur äggskalen med hett vatten, låt dem torka. Pensla insidan av äggskalen med en tunn målarpensel eller väldigt försiktigt med fingrarna, med ett tunt lager olja.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla insidan av varje ägg med ett ganska tjockt lager choklad. Ställ in i frysen och låt stelna, ca 3 minuter. Pensla på ytterligare två lager och låt stå i frysen mellan penslingarna. Ställ i kylskåp 30 minuter.
  3. Ta ut äggen ur kylen och slå försiktigt loss äggskalet med en tesked. Detta ska göras snabbt så att inte chokladen smälter av värmen från dina händer. Förvara chokladägget i kylen till servering. Chokladens yta kan bli lite flammig, men det är en del av charmen.
  4. Tina lingonen, rör ihop dem med sockret tills sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig. Vänd försiktigt ned de rårörda lingonen med en slickepott. Fyll äggskalen med lingongrädden och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.