Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbavaroise

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Jättelätt att göra och tar inte så lång tid eftersom att den ska frysas i minst 3 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Vispa socker och äggula lätt. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp mjölken, häll den över äggvispet och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Lyft upp gelatinet, lägg ner det i kastrullen och rör om. Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn massa. Låt svalna. Vispa grädden lätt och vänd ner den i chokladmassan. Lägg smörpapper i botten av en form ca 25*25 cm i diameter. Häll på massan och jämna till ytan. Sätt in formen i frysen cirka 3 timmar eller tills den har stelnat. Skär den i bitar och låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.