Dessa italienska biscotti med två sorters choklad passar perfekt till eftermiddagsfikat. Receptet räcker till cirka 20 st biscotti.
Instruktioner
- Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna.
- Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.
- Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.
- Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i cirka 15 minuter eller tills de fått en brun yta.
- Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
- Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.
- Förvara chokladbiscottin torrt, varför inte i en vacker glasburk, i upp till 10 dagar.
Publicerat den
21 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar