Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvier

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175-200 grader. Botten: riv mandelmassan, blanda dem med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca. 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt dem kallna på galler. Fyllning: rör ihop rumsvarmt fett, vaniljsocker, florsocker o kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppig över kakorna, låt stå i kyl i ca. 1 timme. glasyren: smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt ichokladen, så att fyllningen blir helt täckt. Ställ kakorna kallt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • SDMaya 30 mars 2008

    Suttit och letat efter om det recept jag använder till Choklad biskvier fanns med här på Matklubben, och jomen visst fanns det! Dessa är de bästa jag smakat och använder alltid detta receptet! Ända skillanden är att jag har 1,5dl florsocker i mina :) /Maya

  • Sassa_k 8 februari 2009

    Jag bakade dessa till min dotters kalas, och de var mycket uppskattade av gästerna som trodde de var från kondotori. Jätte goda!

  • Mistys 29 mars 2009

    Varning utfärdas! Blev stenhårda bottnar. Upptäckte sen varför. Bara en äggvita. Alldeles för lite för att få mjuka luftiga bottnar. Alla andra recept har två äggvitor till 300 gr mandelmassa. Gjorde sen om allt med två äggvitor då blev det biskvi bottnar som dom ska vara!

  • SDMaya 4 september 2009

    Jag har aldrig fått bottnarna stenhårda! Men använder bara en äggvita ... skumt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.