Underbart goda!! Smälter i munnen....
Instruktioner
- 1. Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.
- 2. Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt demstå på plåten ca 30 min i rumstemperatur.
- 3. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175º cirka 15- 20 min. Låt dem kallna på plåten och lossa dem försiktigt.
- 4. Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet.
- 5. Tillsätt äggulorna, en i taget.
- 6. Smaksätt smörkrämen med arraksextrakten.
- 7. Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna ca 30 min i kylskåpet eller 15 min i frysen så att de blir riktigt kalla.
Publicerat den
18 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilka läckra bakverk.Hur goda som helst.