Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvier

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Det finns många olika recept på chokladbiskvier, och det här är ett av dem som är ett hopkok av dem alla! Baka dem när du inte har något att göra eller när du helt enkelt är sugen på något supergott. Visserligen tar de en stund att göra, men det är det värt. Kakaon kan lätt uteslutas, men om du som jag gillar choklad råder jag dig att ha i det också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Biskvibotten -
  2. Riv mandelmassan ner i en skål och blanda ihop med sockret och äggvitan till en någorlunda jämn smet. Spritsa eller klicka ut smeten i enkrons-stora klickar på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, tills de fått lite färg men inte blivit helt torra och hårda. Ta loss dem från bakplåtspappret medan de fortfarande är varma. Om det är krångligt att få loss dem kan man med fördel fukta baksidan av pappret med vatten, då ska du se att de lossnar lättare. Vänd dem med den flata sidan uppåt, och låt dem svalna.
  3. Nu till smörkrämen -
  4. Koka ihop socker och vatten tills lagen tjocknat något och häll det sedan över äggulorna medan du vispar som en galning. Fördela smöret i mindre klickar och vispa ner det i äggsmeten. Vispa tills det blivit en jämn smet, sedan kan du ha i vaniljsockret och kakaon och rör om tills det blandat sig ordentligt. Ställ in smörkrämen i kylen för att stelna. När krämen stelnat brer man ut den i på den platta sidan på biskvibottnen. Gärna lite toppigt så att biskvin inte blir helt platt. Ställ i kylen eller frysen en stund så att de kyls ner något.
  5. Doppingen -
  6. Smält chokladen i micron eller över vattenbad tillsammans med oljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen så att smörkrämen blir helt täckt. Sedan tillbaka till kylskåpet så att chokladen får stelna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annica_johansson 30 augusti 2009

    Jag gillar biskvier. Om man har hemma kan man även ha i smak essenser och få ännu godare biskvier. Jag har gjort päron och jordgubbsbiskvier och de blev jättegoda de smakade nästan som glass nästan man tog dem ur frysen. Men då tog jag bort chokladen och tillsatte lite hushålls färg också i smörkrämen.

  • Mollsan1 10 oktober 2010

    Väldigt goda!!

  • pussgurkanXO 8 mars 2012

    Biskvierna blev otroligt goda!Speciellt krämen som blev fluffig och perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.