Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvier

 
Skriv ut

Chokladbiskvier

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skålla mandeln, ta bort skalen och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl florsocker.
  3. Spara äggulorna, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret.
  4. Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt. Grädda i ugnen ca 12 minuter.
  5. Gör krämen. Rör smör och 2 dl florsocker poröst. Tillsätt sedan äggulan och vispa kraftigt. Tillsätt eventuellt kallt starkt kaffe.
  6. Bred krämen fint på mandelbottnarnas undre del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
  7. Smält chokladen med oljan i ett vattenbad. Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen när den svalnat något. Låt biskvierna stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.