Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Chokladbollar är en rigtig klassiker som de flesta tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker till en jämn smet gärna med elvisp så går det snabbt,Tillsätt havregryn,kokosflingor,kakao,vaniljsocker och kaffe och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.Kaffe kan man till exempel göra genom att blanda 2-3 tsk nescafe med 3 msk vatten.Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup talrik.Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret. lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåpet.De går ochså att frysa in.
  2. Tips Om smeten blir kladdig kan du ställa in den i kylen eller frysen en stund innan du rullar ut dem

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.