Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar ett grundrecept till olika bollar

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Underbara choklad- och havrebollar. Ett grundrecept och oändligt många variationer. Här har jag fyllt bollarna med pistage och vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa smör och socker vit och luftigt. Blanda havregryn i smörblandningen snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar i smöret. Ta ca 3/4 delar av degen och blanda i kakao i den. Den sista 1/4 delen smakar du av med essensen och eventuellt färgar med pastafärgen tills du får den till önskad färgnyans. Ta chokladdegen och dela den i ca 25 lika stora bitar och gör samma sak med den smaksatta och färgade degen. Platta ut i ena handen en chokladdegsbit, rulla en liten boll av den smaksatta degen och placera ev i mitten av den utplattade chokladdegen. Vik chokladdelen runt smaksatta bollen och rulla till en rund chokladboll. Rulla i strössel och ställ bollarna svalt/kallt för att stelna lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.