Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar med touch av nougat

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 5-15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Världens godaste chokladbollar enligt min mening! Kommentera och sätt gärna betyg så att andra kan få ta del av dessa underbara chokladbollar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Smula sönder havregrynen (en stavmixer är bra till detta).
  3. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao och havregrynen i en bunke. Tillsätt kaffet, nutellan och det smälta smöret. Rör om till en fin massa och ställ in i frysen i ca 15 minuter tills det stelnat lite.
  4. Forma bollar och rulla i kokosflingor.
  5. Låt chokladbollarna ligga i kylskåpet en stund så att dom stelnar lite.
  6. Servera till kaffet!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Mimli89 13 mars 2011

    Älskar choklad bollar och nutella så detta ska absolut provas! :)

  • dolores 16 mars 2011

    Mycket goda men tror jag skall "lyxa" till med lite mer nutella i nästa gång.

  • mexiko12 19 januari 2012

    godaste chokladbollar jag någonsin ätit!! jag smulade inte grynen något, men kan tänka mig att det skulle gjort dem ännu lyxigare!! en klar femma!

  • mysss 20 januari 2012

    Ska testa dessa i helgen, ser hur gott som helst ut =) Men jag undrar bara om det är nödvändigt att smälta smöret först? Och in i frys o grejer.. Kan man inte bara gegga ihop allt som vanligt?

  • Calzanetto 20 januari 2012

    .

  • Calzanetto 20 januari 2012

    Självklart kan du "gegga" ihop allt, men då kommer det tyvärr inte smaka som i receptet. Anledningen till att man smälter smöret är att de krossade havregrynen absorberar det smälta smöret och alla smaker bättre (vilket inte händer när smöret ej är smält) Det smälta smöret löser även upp sockret så att man slipper känna sockerkristallerna i bollarna. Anledningen till att du ska lägga in satsen i frysen en stund, är för att satsen snarare är en smet än en massa. Efter att den vart i frysen blir smeten en mer lätthanterlig massa att enkelt forma bollar av. Det kan verka omständigt med alla olika steg, men jag rekommenderar att du gör efter receptet då de blir väldigt goda!

  • Mammatiwi 19 februari 2012

    Sååå goda!! :-)

  • Mammatiwi 19 februari 2012

    Supergoda!! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.