Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollskaka

 
Skriv ut

Gör något annat med chokladbollssmeten än bollar. Här blir den till en god kaka med chokladglasyr. Enkelt och barnsligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka av om du vill ha mer av t ex kaffe eller kakao. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Jämna ut den så gott som det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
  2. Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad.
  3. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingor eller strössel. Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.