Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lika gott som bollarna men med fördelen att man kan ta hur stor bit man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka av om du vill ha mer av tex. kaffe eller kakao. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ( c:a 21 cm i diameter ) och jämna ut den så gott det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
  2. Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingorna. Låt stå i kylskåpet att stelna och servera den kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.