Ett riktigt gott matbröd med kakaopulver i degen.
Instruktioner
- Ger 1 bröd
- Smöra en avlång brödform som rymmer ca 900 g. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en skål. Rör ner salt, torrjäst och socker. Arbeta ihop till en deg.
- Knåda degen för hand på ett mjölat bakbord i 5 minuter eller använd en elvisp med degkrokar. Lägg degen i en insmord skål, täck över den och låt jäsa till dubbel storlek, det tar ca 1 timme.
- Knåda snabbt igenom degen och forma den till ett avlångt bröd. Lägg det i formen, täck över och låt jäsa på varmt ställe i ytterligare 30 minuter.
- Grädda brödet i 200 grader i 25-30 minuter eller tills det låter ihåligt när du knackar på det. Låt kallna på bakgalller.
Publicerat den
20 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar