Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbröd/snitt

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Chokladbröd/snitt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör samman smör och socker tills det blir mjukt. Helst för hand då det inte får bli alltför löst och kletigt. Blanda sedan i ägget.
  2. Vänd ihop mjöl, kakao, kakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Häll ner det i smörblandningen och rör om.
  3. Det ska bli en fast och spänstig deg. Kavla eller platta ut degen till en fyrkant på en plåt försedd med bakplåtspapper. Degen ska täcka nästan hela plåten.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
  5. Ta ut plåten ur ugnen och skär till kakorna medan de är varma. Skär först i längder och därefter varje längd i sneda bitar, så att kakorna får formen av avlånga romber.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.