Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrownie

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Rosta nötterna försiktigt i en långpanna i ugnen eller i en stor, torr stekpanna på spisen. Låt svalna något och hacka sedan nötterna grovt.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Smält smöret. Blanda smöret och chokladen och rör ner sockret. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i chokladsmeten. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en tjock smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 18 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen till glasyren ganska fint. Koka upp grädden med honungen i en liten kastrull och häll den heta blandningen över chokladhacket. Rör tills all choklad smält och tillsätt då smöret i mindre bitar.
  5. Rör ner konjaken och blanda till en jämn och blank massa. För att få en riktigt slät tryffel kan man mixa massan i matberedare eller med en mixerstav. Låt tryffeln stelna, gärna över natten.
  6. Lossa brownien ur formen och lägg den med botten upp på ett bakplåtspapper eller galler. Smält tryffeln lite i mikron i några sekunder och bred den i ett jämnt lager över kakans topp och kanter. Förvara kakan svalt fram till serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenasj65 7 september 2010

    Den var jättegod! Det stod inte i receptet när nötterna skulle tillsättas men jag rörde i dem efter äggen. Det verkade ok ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.