Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrownies med päron och kaffeglasyr

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Danskt recept. Hur mumsigt som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smörj och klä en liten långpanna (halv långpanna) med bakplåtspapper.
  2. Hacka nötterna och 75 g choklad grovt. Smält resten av chokladen och smöret i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmeplattan och låt chokladsmeten svalna.
  3. Vispa ägg, socker, vaniljextrakt, 2 msk kaffe och chokladsmet. Blanda mjöl, bakpulver, salt, nöt- och chokladhack i en skål. Rör ner blandningen i smeten.
  4. Låt de konserverade päronhalvorna rinna väl. Skär dem sedan i mindre bitar och lägg dem i formen. Häll browniesmeten över päronbitarna.
  5. Grädda kakan 1 timme och täck den med alminiumfolie efter 30 minuter. Låt kakan svalna i formen. Stjälp sedan upp den på ett serveringsfat.
  6. Kaffeglasyr: Vispa florsocker och kaffe till en mjuk och slät glasyr. Tillsätt några droppar vatten om glasyren känns för tjock. Ringa glasyren över kakan så att glasyren rinner ner över kakans sidor. Låt kakan stå och dra en stund innan den ska servera.
  7. Servera kakan tillsammans med glass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annica_johansson 5 september 2009

    Var är kaffe och pärongalasyren? Receptet verkar att vara riktigt mummsigt,men ännu mummsigare med glasyen. Ha en bra dag. Mvh Annica

  • tulipan 5 september 2009

    *skratt* Tänkte åxå på det när jag läste receptet.. glasyren då? lät så himla smarrigt så man vill juh gärna testa ;)

  • Bodil56 5 september 2009

    Fniss! Har rättat missen i recept nu, men det har tydligen inte blivit uppdaterat på skärmen ännu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.