Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrownies med rom och russin

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kan det bli godare?! Bakas i stor långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma rommen och låt russinen stå och dra i rommen i 2 timmar eller över natten.
  2. Smält smör och den mörka chokladen långsamt i en tjockbottnad kastrull tills båda ingredienserna har smält samman. Vispa under tiden ägg och socker med en handmixer eller elvisp, tills äggsmeten är tjock och vispen gör spår i massan, när den lyfts upp.
  3. Häll den ljumma chokladblandningen i den vispade äggsmeten. Sikta mjöl och bakpulver över och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, 30x40 cm, och pressa smeten in i hörnen. Strö de romindränkta russinen över smeten.
  4. Grädda i förvärmd ugn, 180º, i 25-30 minuter, tills kakan har rest sig och ovansidan är spröd och sprucken. Mitten av degen ska fortfarande vara en smula mjuk. Låt den kallna och stelna i långpannan.
  5. Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla den över kakan. Låt det stelna och skär sedan kakan i 30 rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.