Kan det bli godare?! Bakas i stor långpanna.
Instruktioner
- Ljumma rommen och låt russinen stå och dra i rommen i 2 timmar eller över natten.
- Smält smör och den mörka chokladen långsamt i en tjockbottnad kastrull tills båda ingredienserna har smält samman. Vispa under tiden ägg och socker med en handmixer eller elvisp, tills äggsmeten är tjock och vispen gör spår i massan, när den lyfts upp.
- Häll den ljumma chokladblandningen i den vispade äggsmeten. Sikta mjöl och bakpulver över och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, 30x40 cm, och pressa smeten in i hörnen. Strö de romindränkta russinen över smeten.
- Grädda i förvärmd ugn, 180º, i 25-30 minuter, tills kakan har rest sig och ovansidan är spröd och sprucken. Mitten av degen ska fortfarande vara en smula mjuk. Låt den kallna och stelna i långpannan.
- Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla den över kakan. Låt det stelna och skär sedan kakan i 30 rutor.
Publicerat den
21 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar