Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrülée

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En slags crème brûlée som smälter i munnen gjord på choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädden i en kastrull, tillsätt choklad och socker, lå det smälta samman. Tillsätt mjölken under vispning, låt koka upp och svalna.
  2. Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggulor med vaniljsocker och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i 4 ugnssäkra portionsformar.
  3. Grädda i ugnen i vattenbad i ca 40 minuter. Låt kallna helt. Sikta över lite kakao och garnera med grovt hackade valnötter och citronmeliss eller mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.