Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrûlée

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ljuvligt len dessert som går bra att förbereda i god tid. Leif Mannerströms recept som jag fick mig tillskickat på en veckotidningssida. Jag serverade en jordgubbssås till, det blev väldigt uppskattat!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka chokladen grovt och lägg bitarna i en skål. Koka upp grädde, mjölk och socker under omrörning. Häll blandningen över chokladen. Vispa tills den har smält och smeten är jämn. Låt den svalna lite. Vispa i äggulorna. Häll smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ dem i en liten långpanna som placeras i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva höjden på formarna. Grädda i 150º tills smeten har "stannat", 30-45 min beroende på hur vida eller djupa formarna är. Låt svalna och ställ dem sedan kallt, minst 4 tim men gärna över natten. Strö ett tunt lager råströsocker på toppen iför serveringen. Bränn av med gasolbrännare så att sockret smälter eller ställ högst upp i ugnen i 250º ett kort ögonblick. Håll ett öga på formarna så att sockret inte bränns!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.